Dag 3

23 maart 2023

De tweede werkdag zit er op. Gisteren was het intensief met de zware en minder zware stenen. Vandaag waren de stenen voor de muren aan de beurt. Kijk maar eens naar de stapel op de foto 😉. Wel leuk om te weten hoe deze nu gemaakt worden. De stenen worden gevormd en als een soort over zo op elkaar gestapeld dat er rondingen ontstaan aan de onderzijde. Hier gaan grote blokken hout in en door de warmte worden de stenen dus in 24 uur gebakken. Dat is ook een van de geuren die over heel het land rond waaien.

Nu ook de fundering afgerond moest worden, moest er ook beton gemaakt worden. Daar is héél veel water, lava gruis en Portland voor nodig. En dat moet dus allemaal naar de bouwplaats gebracht worden om daar met de hand te mengen. Hup in de emmers scheppen en verdelen over de gehele vloer. Ben je toch aardig even mee bezig. Heerlijk zo werken in de buitenlucht bij een temperatuur van rond de 28 graden 😁. 

Na de lunch een middag relaxen en het Emmaus bezocht. Dat is een ziekenhuis geleid door nonnen en zusters. Deze zijn geheel zelfvoorzienend met de zorg, voedsel en onderhoud van het enorme terrein. Prachtig ingericht met veel zorg onder 1 dak. Ziekenhuisopname met mogelijkheid voor operatie, tandarts, laboratorium, fysiotherapie en nog veel meer. Wat zo mooi aan het Emmaus is, is dat zij aan een ieder dezelfde zorg willen geven. Of ze geld hebben of helemaal niets. Het terrein ligt op zo’n plek met een uitzicht op de Kilimanjaro. Hier kun je wel uren naar kijken. Op ons moment trokken de wolken weg en was dit uitzicht ( zie foto) te zien. Helemaal te gek!!!

Top