Dag 6

26 maart 2023

Zondag morgen. 7.00 uur. Eigenlijk het enige verplichte wat van ons wordt verwacht om aan deel te nemen. De kerkmis. Deze duurt gemiddeld 2 uur en 20 minuten. Het wordt geleid door Father Erasto.

Voor wie het nog niet weet: wij logeren als groep op zijn parochie. Wij als enige 5 witte mensen in een overvolle kerk met wel minstens 500 Tanzaniaanse mensen. Er stonden zelfs mensen buiten de kerk. En dan te bedenken dat mensen een aantal uren moeten lopen om deze mis te kunnen bijwonen. De sfeer is heel gemoedelijk en alle kerkgangers bewegen ook mee met de mis. Er wordt veel gepreekt ( best moeilijk te volgen) en ook veel gezongen. Tijdens de preek blijkt het ook regelmatig erg grappig te zijn want iedereen was dan aan het lachen.

Prachtig ook hoe de mensen eruit zien. Father Erasto hebben wij leren kennen als iemand met ontzettend veel kennis en ook met veel humor. Tijdens de zegening kregen wij van achter de volle laag en moest hij ook nog terug. Zijn mondhoeken krulden bijna van zijn wangen af van de lol. D

Top