Dag 9

29 maart 2023

Woensdag de 6e werkdag. 

Afgelopen nacht heeft het aan een door geregend. Niet zomaar een buitje; nee dit zijn donderbuien die dan ook zeker de hele nacht duren. Zo fijn voor de mensen hier. Alles kan dan weer verbouwd worden. Van bonen, mais, bananen en kool. Voor de export koffie en natuurlijk avocado’s. Er is het afgelopen jaar zo weinig regen gevallen dat mensen ons regelmatig vragen om geld omdat ze honger hebben. Zo moeilijk.

Oké!! De bouw. Door de regen werd het een benauwde warme dag. Vandaag moesten er nog 2 rijen stenen op de lateien gemetseld worden. Door de regen waren de stenen al wat nat geworden dus dat scheelde wel. Belangrijk is dus dat de nieuwe stenen nat zijn voordat ze op het metselmateriaal worden gezet. Dan is de hechting beter. Zo gezegd zo gedaan. Omdat er nog veel water in het huis lag hebben we de stenen hierin gelegd zodat het water ook hier werd gebruikt. Voordeel is dat het huis meteen gezegend is door het gewijde water 😁. Toch nog een flinke klus.

De warmte hakt er dan ook goed in. Verder werden ook de spanten op maat gemaakt zodat die morgen op de muren geplaatst kunnen worden. Einde van de dag was alles gereed. 

En nu komt het mooiste en het meest bijzondere moment van de dag. Wij hadden alle bouwvakkers uitgenodigd om schoenen en kleding uit te komen kiezen. Deze jongens hebben namelijk niet zo veel. Victor is 37 en heeft 4 kinderen en Baltazar is 33 en heeft 3 kinderen. Hard werken voor die jongens. Dit was zo’n mooi moment. Voor iedereen was er een mooi paar schoenen en een mooi T-shirt, korte broek, een blouse en evt nog een T-shirt of een trui. Een mooi feest was dit voor de jongens en ook voor ons. We hadden alle 4 een extra koffer meegenomen met dit soort spullen. Zo dankbaar. 

Weer op naar morgen !!!

Top