Dag 10

30 maart 2023

Donderdag

Niet echt een werkdag. Nou ja….. 5.30 uur opstaan voor een mis in het Emhaus. Dit is het ziekenhuis voor de arme en minder arme mensen uit de wijde omgeving die geleid worden door de zusters. Veel disciplines zijn in er aanwezig zoals fysiotherapie, oogheelkunde , tandheelkunde, verloskunde en algehele heelkunde. Prachtig om te zien. Daarnaast verbouwen ze alle groenten en veel fruit voor de plaatselijke bevolking.

Na de mis een ontbijt samen met de zusters. We hadden ook nog veel kleding en schoenen meegenomen. Zo dankbaar zijn ze hiervoor. We hebben er samen om gezongen. 

Op weer naar de Parish waarna we een rit in de truck van Ibrahim hebben gehad naar de bergen. Mooi uitzicht in deze prachtige omgeving. Wat is Tanzania toch ongekend mooi. 

Einde van de dag zijn we naar de familie Kante geweest. We hadden mooie kleding en schoenen voor iedereen meegenomen. Zo blij dat ze hiermee zijn. Ook het huis is nu van buiten bijna klaar. Alleen de golfplaten er nog op en dan van binnen netjes maken. Stucen, schilderen, kozijnen en deuren plaatsen. Buitenkant schilderen. Maar al dit laatste gaan wij helaas niet meer zelf meemaken. Ik zal het iedereen nog wel in dit Blog laten zien. Een prachtig plekje zal het zeker worden.

Top