Dag 13

2 april 2023

Zondag.

De kerkmis begon weer vroeg (7.00 uur). Deze keer hoefden we er niet bij te zijn. Ondanks onze afwezigheid konden we de mis ook heel goed op afstand volgen. Omdat de kerk altijd zo vol zit zijn er luidsprekers aan de buitenkant opgehangen voor de mensen die buiten de mis volgen. Father Emanuel verzorgde deze keer de mis. Zijn gezang vulde de hele omgeving zodat wij in ons bed goed mee konden genieten.

Om 11.00 uur zijn wij op bezoek geweest bij Monica. Zij runt een soort kinderopvang voor kansarme kinderen uit de wijde omgeving. Zij doet dit geheel zelfstandig met hulp vanuit de kerk en van giften van mensen. Zij heeft zelf een plantage waarvan de opbrengst ook naar dit project gaat. Wat haar heel erg heeft geholpen en wat haar nog steeds de motivatie geeft is “ ik ga het niet proberen, ik ga het gewoon doen”. Best wel iets  om over na te denken. 

Zondag is niet voor niks een rustdag. Dus daar mochten we dan ook van genieten. Er stond alleen nog een feestje rond 18.00 uur op het programma. Ibrahim was jarig en wij mochten samen zijn 75e verjaardag vieren. Het was als een verrassing bedoeld en dat was ook goed gelukt. We hadden de veranda versierd en een versierde stoel voor hem neergezet. Dit had hij nou niet verwacht. En dat was juist ook de bedoeling !!!

We hadden Ibrahim voor zijn verjaardag een overhemd en bijpassende broek, op maat gemaakt, gegeven. Zo trots was hij ermee.

Top